About

When I’m back again kommer att handla om vägen tillbaka, om att lämna ett destruktivt liv och skapa sig ett nytt med nya förutsättningar, att bygga en ny livsstruktur, att lämna en relation,  att gå från kaos till harmoni och om vardagsvägen jag vandrar. Om Livet. Här och nu.

Jag är en kvinna mitt i förändring, trebarnsmor, heltidsarbetande. Jag lämnar ett destruktivt äktenskap efter nästan 22 långa år och jag ska hitta min väg tillbaka till livet, mitt eget Liv, mitt Jag. Jag återtar rätten till mig själv och den jag innerst inne är.

Jag skriver för att minnas det jag gått igenom, men också för att kunna se varifrån jag kommit och vad som hänt efter vägen och vart jag hamnar.

Livet ligger öppet. Jag tror. Tror på Livet, Kärleken och Framtiden.

Rubriken på denna blogg är inspirerad av Michael Boltons låt “When I’m back on my feet again” som blivit något av en kamplåt för mig. En låt att hämta kraft ur.

Annonser
kommentarer
 1. Jaanika skriver:

  Du sätter inte bara ord för ditt, känner att du beskriver även mitt … konstigt att alla är så olika i personligheter men i situationer så lika ändå

  Gillad av 1 person

 2. enandrechans skriver:

  Hej.
  Usch vet hur det är att gå igenom det du har och går igenom nu. Hoppas allt blir bättre för dig 💜
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Lyckliga Lisa skriver:

   Hej, jo visst är det tufft men det har varit värre. Det är bättre nu, efter ett halvår på egen hand. Men det går lite upp och ner. Men jag är glad. Nu får jag leva mitt eget liv, så som jag vill ha det. Jag bestämmer. Jag sätter gränser. Jag lever. ☺❤

   Gilla

 3. Josef Boberg skriver:

  Det gäller ju i alla lägen att framförallt vara sin egen vän – eller ?

  Gilla

  • Lyckliga Lisa skriver:

   Visst gör det det. Det handlar om att acceptera att det som varit, kan jag inte förändra, men mitt liv, här och nu kan jag förändra. Jag kan aldrig bli den jag var förut och vill det inte heller.
   Det handlar också om att jag blir min egen bästa vän, dvs inte bara att älska min nästa som mig själv utan också att älska mig själv lika mycket som jag kan tänka mig att älska den jag tycker bäst om i världen

   Gillad av 1 person

 4. linneaabresparr skriver:

  Vi har en hel del gemensamt! ❤

  Gilla

 5. b skriver:

  I was wondering, I’m in the process of leaving a narcissistic relationship and we are in the bodelning phase now. Is there a special way to handle this with a narcissist? I’ve been looking for attorneys that have experience in this area and all that I’ve come into contact with no real experience.

  Gilla

  • Lyckliga Lisa skriver:

   Dear B,
   The most common is to use a lawyer. A lawyer will be the guarantee for justice. I´m sad to tell you that it´s very common that the N-person is trying to complicate everything, try to manipulate and also to delay the process.
   I recomend you to increase your knowledge about ”bodelning” and what your legal rights. The lawyers usually give a few minutes free advices, so you can prepare your questions, call them and ask.
   If you need advise I know a lawyer who maybe can be helpful to you.

   About me, I did this ”bodelning” by my self, because my X get so mad when I talked about my legal rights. I get knowledge from lawyers and also support from my therapist about how to talk whith my X and to get what was my legal right. I suceeded, but it was a really hard work and it toke some month

   I wish you luck and welcome back to ask more if you need.
   ❤ Lyckliga Lisa

   Gilla

 6. Miriam skriver:

  Hej,

  När jag genomlevde liknande erfarenheter som du vittnar om slog med tiden bittra rötter rot i mig. Om andra inte bett för mig, och förmanat mig om detta, hade jag kanske fortfarande levt i bitterheten och det skulle varit destruktivt på ett ”nytt” sätt som inte förändrat situationen.

  Självklart behöver man bearbeta alltihop. Men be kanske om hjälp av Jesus att inte fastna i bitterhet utan om hjälp att förlåta.

  ”Se till att ingen går miste om Guds nåd och att ingen bitter rot får växa upp och skada och smitta många.” Ur Heb 12

  Jag kommer givetvis be för dig.

  Gillad av 1 person

  • Lyckliga Lisa skriver:

   Hej Miriam.
   Vad fint att du inte hamnade i bitterhet. Bitterhet är verkligen ett gift som bara skadar en själv.
   Efter att jag lämnat min förövare bestämde jag mig ganska snabbt för att jag inte skulle hamna i bitterhet. Jag bestämde att jag inte skulle se mig om i saknad över vad jag förlorat.
   Jag har klarat det och i stället har jag fått en ny chans att bygga om mitt liv, målmedvetet och så som jag vill att det ska vara. Jag bygger på tacksamhet som oxå genererar kärlek och lycka.
   Så här efter tre år är jag fortfarande enormt tacksam och lycklig över det liv jag har idag. Den lyckan håller även de tunga dagarna.
   Jag är tacksam till Gud för mitt liv och för att jag fick chans att möta rätt människor som gav rätt hjälp exakt när jag behövde.
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s