Igår tog jag ledigt från jobbet, reste iväg över dagen och gjorde något bara för min egen skull. Något som kan förändra inriktningen på mitt liv.

Jag fick anledning att tänka tillbaka och berätta kort om mitt liv. När jag berättar om mitt liv blir tårögd, men inte för att det jag varit med om är så hemskt eller för att jag tycker synd om mig själv utan för att jag märker att folk blir så oerhört berörda. Faktiskt mer än vad jag trodde.

Jag är glad över de aktiva val jag gjorde för att ta mig ur min destruktiva relation. Jag valde att gå en annan väg än många andra i liknande situationer. Jag anmälde aldrig honom. Jag skötte allt det juridiska själv. Jag rekommenderar inte alla att göra så, men för mig var det rätt och det bästa. Jag insåg att i en rättegång skulle min bevisning för vad som ägt rum sannolikt inte räcka till. Jag skulle bara få en seg och långdragen konflikt om exakt allt.

Mitt val krävde oerhört mycket av mig själv. Jag har lärt mig massor, och jag fått jobba stenhårt med mitt ”bokslut”. Jag har fått lära mig att sätta gränser för att kunna gå vidare. Och jag har klarat det. Jag lever själv och har bara minimal kontakt med mitt X. Den kontakten handlar i princip enbart om våra barn.

Det som jag mest av allt blir förundrad över, är hur det plötsligt fanns någon som såg mig när jag verkligen behövde det. Redan innan jag beslutat att gå. Han såg mig, precis där jag var, utan att jag berättade min situation läste han mig och ställde de frågor som krävdes för att få mig att berätta och reflektera över det osunda liv jag levde. Sen fanns han där för att motivera mig, stötta och framförallt för att stärka mig och få mig att tro på mig själv under hela min resa.
Sann vänskap. Sann kärlek. En gudagåva.

Jag aldrig någonsin mött en sån människa som aldrig ger upp, som ständigt fanns för mig. Under ett och ett halvt år tid fick jag terapeutiska samtal nästan dagligen via telefon. Han hjälpte mig att bygga mig en fast och stadig grund så att jag kan gå vidare med mitt liv.
Om jag bara kunde göra en bråkdel av vad han har gjort för mig, så skulle det vara storverk.

Min tacksamhet till honom är enorm.

Annonser
kommentarer
 1. Mea M skriver:

  Du är så bra 💙💚😊
  Ett steg i taget hittar man hem 🏡

  Liked by 1 person

 2. supermamsen skriver:

  Kärlek är det som hjälper en att orka. Vad skönt att livet lättar ❤

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s