Skuggorna kryper sakta närmare och tar över. De växer till hemska varelser. Mörkret härskar och rädslan vibrerar i luften. Inget hopp finns kvar, bara sorg och oändlig smärta. En ensam själ skälver och liksom krymper av den isande kylan, ja den nästintill förintar sig själv. Ondskan råder och lögnen har blivit en skyddsmur, en överlevnadsstrategi.

”..och sanningen ska göra er fria..”

Sanningen kan vara riktigt omskakande. Det är som ett ljus som tänds, bländande och ingenting är plötsligt sig likt. Mörkret försvinner. Skuggorna krymper. De är inte mer. Ljuset, sanningen visar verkligheten på ett nytt sätt. Det finns ingen plats att gömma sig mer. Det blir ett slags uppvaknande när man plötsligt en dag inser att allt det man byggt sitt liv på inte existerar. En lögn. I skuggornas land. Den jag en gång trodde på är inte den han gav sken av att vara. Han var en lögn. Ett intet. Bara luft.

När sanningen drabbade mig levde jag i en stor lögn, en lögn om kärlek som inte fanns, en lögn om omsorg som inte existerade. Det värsta var att i det mörker som fanns hade jag tillåtit mig att använda lögnen som skydd för mitt liv och för att täcka upp för lögnaren. Jag skapade en fin fasad och förträngde verkligheten.

”..och sanningen ska göra er fria..”

Sanningens ord, sagda i kärlek och omsorg befriar. Sanningen sa till mig att det liv jag levde inte var något liv. Sanningen förklarade att de känslor jag kallade kärlek, egentligen var något annat.. de var bindningar som bundits i rädsla. Sanningen visade att min själ nästan förintats och att alla mina gränser suddats ut, att jag inte längre var den jag trodde mig vara.

”..och sanningen ska göra er fria..”

När mörkret varit så totalt är det inte lätt att bryta vanan att inte tala sanning. Varje gång jag går ett steg på lögnens väg, tillåter jag mitt X att styra mitt liv. Även om det är svårt att vara sann, tala sanning eller att se sanningen i vitögat så är varje steg på sanningens stig en seger över mitt X, en seger över skuggorna i mitt liv. För mig gör det här sättet att tänka det lite enklare att vandra i sanning.

”..och sanningen ska göra er fria..”

Ja sanningen gör mig fullständigt fri. I sanning får jag se mig själv och ta ansvar för mitt eget liv, jag kan stanna upp och bryta varje felaktig vana orsakad av lögnen. I sanningen blir jag fri att gå min egen väg.

Dagens inspirationskälla: https://marriedtohyde.wordpress.com/2015/10/06/telling-the-truth/

”..och sanningen ska göra er fria..” är ett bevingat Jesus-ord från Joh 8:32

Annonser
kommentarer
  1. Judy skriver:

    Sanningen ska göra er fria men som inte gör det lätt. Fortsätta kämpa för sanningen. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s