En lång kväll

Publicerat: april 22, 2015 i bodelning, When Im back again
Etiketter:, , ,

Oj. Det blev en lång kväll…

Först en diskussion på telefon med X om bodelning, ekonomi och bankkontakter.

Nu har jag suttit och skissat på siffrorna i bodelningen, samt formuleringar. I morgon ska jag rådfråga en jurist. På torsdag kommer en mäklare för att värdera huset.

Hoppas att den här pappersexcersisen inte tar för lång tid. Jag vill ha det avklarat så fort som möjligt.

Jag är fortfarande förundrad över att X plötsligt är så samarbetsvillig, det är inte riktigt likt honom.

Kan han ha en räv bakom örat? Finns det en baktanke tro? Eller har han bara gett upp? Nä, det är jag nog tveksam till. Hans familj kan ha påverkat honom, kanske.. för dom gillar mig. Eller så har han nån på gång? Eller vill lura mig och tjäna en slant? Jag vet inte..

Men en sak vet jag och det är att han luskar hos mina vänner för att få veta vem som påverkat mig, vem som fått mig att flytta och att fatta ett sånt här beslut.

Han säger att han vill ha mig tillbaka. Att han ångrar sig och att han lämnat mig med för mycket tungt ansvar. Att han förstår nu hur jag har slitit med allt.Och det är ju bra att han förstår det, men han begriper inte att alla hårda ord, alla kränkningar satt djupa spår i min själ.

Alla dessa år med nästan dagliga kränkningar blandat med fina stunder förstås då jag naturligtvis började inbilla mig att nu vänder det, nu förändras allt. Men jag blev alltid besviken. Och för varje gång bröts en bit av mig sönder, för varje gång mådde jag sämre och sämre. Allt blev ett enda pressande från många håll och jag förminskades ständigt. Jag var så snäll. Jag fann mig i allt, så förminskad och förintad att jag inte kunde sätta gränser ens för mitt eget välmående.

Det känns att tänka tillbaka på detta.. Det är tragiskt och tungt, men jag tror jag behöver återvända till minnenas arkiv ibland för att inte förblindas på nytt.

Jag är så oändlig tacksam att det fanns någon som genomskådade mig i somras. Någon som såg och läste av det jag inte sa, någon som ifrågasatte och ställde de rätta frågorna. Någon som visste och kunde hjälpa.

Jag har ingenting att återvända till. Allt materiellt är ingenting värt om man inte mår bra i sin relation. Efter bodelningen har jag ingenting gemensamt mer med X, mer än barnen.

Bed en bön att detta går bra.

Nu är jag trött och hungrig..

Annonser
kommentarer
 1. marriedtohyde skriver:

  I’ve prayed for his cooperation to continue.

  Gilla

 2. Lyckliga Lisa skriver:

  Thanks a lot. I really need that. I´m feeling hopeful

  Gillad av 1 person

 3. Min undrade också VEM som hade påverkat mig att jag inte ville ha honom längre. Inte kunde ju jag ha en hjärna… (!) Det är otroligt hur de kan fungera.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s