Beslutsamhet

Publicerat: mars 23, 2015 i Beslut, separation, When I´m back again
Etiketter:, ,

Det är midnatt igen… det blir det alldeles för snabbt, men sena kvällar är bra för att vara lite eftertänksam och för att fatta nya beslut, eller för att ta tag i gamla beslut.

Jag har gjort en lista på fem saker som jag tänker att jag måste fixa för att komma vidare, och jag är fast besluten om att detta ska jag klara. Det handlar både om saker på det lite mer personliga planet och självklara saker som ekonomi, bodelning och umgänge.

Jag hörde några kloka tankar idag om hur man ska hjälpa personer som det är struligheter runt: ”Det är inte alltid som det fungerar att bemöta problemen med logik, försök istället att tänka som personen du försöker hjälpa och möt hen på det plan som hen är.”

Detta handlade egentligen om helt annan problematik, men jag applicerade förstås genast dessa tankar på relationsproblem och hur man ska lösa dom. Det är inte alltid som logiken biter, det finns mycket annat som spelar in också som ex känslor och kontrollbehov. Förstår jag den jag samtalar med och kan fokusera, och förstå hans tankegångar har jag lättare att lyckas.

Kanske.

Jo jag ska lyckas

Annonser
kommentarer
  1. marriedtohyde skriver:

    Your list of 5 things to do to move forward is a similar idea to the list I made yesterday. Good for us! We can do it. We will do it.

    🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s